torsdag, oktober 29, 2009


2 trötta tjejer på väg hem.

Långa och smala tjejer.


Kolla in mina ben bakom. Riktig partyspegel.

Nu är vi på tekniska museet


Här kan man vara en hej dag utan att tröttna.

En samvetsfråga!!



En samvetsfråga till er alla som läser!

Om en Klasskompis till din son/dotter eller en kompis till dig vars son/dotter beter sig illa på bussen, klottrar ute, är uppkäftig mot andra, mobbar i skolan eller centrum, eller är full eller har druckit alkohol...

Berättar du det då för föräldrarna till barnet/ungdomen???

Var går gränsen för vad du berättar? Säg alkohol... Är det när tonåringen bara druckit lite eller måste den vara full som en kastrull?

Vad vill du själv veta om ditt barn?

Jag vill verkligen veta om André eller Smilla gör något dumt mot något eller någon direkt!! Spelar ingen roll vad det handlar om, jag ska veta och skulle själv berätta direkt för föräldern!

Vad gäller alkoholen så skulle jag vid minsta lilla misstanke om att tonåringen druckit eller ska dricka GENAST ringa föräldrarna!

När man inget vet kan man ju inte heller hjälpa sitt barn och därför vill jag absolut veta vad mina barn gör.. Jag vill mina barn det bästa och för att kunna ge dom det bästa måste jag ju få veta vad andra vet...

Jag var i ektorp centrum igår och fick höra saker om Andrés alkoholdebut m.m. Blir lite besviken.. eller inte lite.. MYCKET ledsen och besviken att många har vetat men ingen har berättat för mig.

Varför ringer man inte föräldrarna direkt när man hör rykten eller ser?

Nej nu försvann min tro på medmänsklighet!

Berätta för mig hur ni gör i såna situationer, vill veta om det är jag som tänker fel...

onsdag, oktober 28, 2009

Smilla och jag


Tog en promenad till ektorp för att fika. En höstlovsfika. Jag vill alltid ha höstlov med mina barn.

Visst är det konstigt


Att jag får allt... Diabetes, psoriasis med reumatism. Jaa vissa får allt det jobbiga. Men problemen är nog jämna över världen. En del får sjukdomar, en del får gå utan mat. Jaa så kan det vara. Man får nog vad man klarar av att hantera.

Japp


Så fick jag bekräftat att jag har psoriasis. Förstod nästan det men hoppades på att det inte skulle vara så. Jaja.. Snart är jag nästan utbildad doktor, med alla mina sjukdomar :-).

Harley


Hon myser i det här vädret. Inget regn och lite kyligt. Det är hennes favoritväder. Visst är hon väl snygg min tjej?

Facebook och farmville


Har tagit över mitt liv! Jag sitter vid facebook och skördar låtsas tulpaner varje morgon för att få medaljer. Va Faan! Hur kunde det bli såhär? Det är så illa att jag till och med avstår att blogga ibland för att jag måste så eller skörda, eller mjölka mina kor. Shit. Avvänjning, finns det? Igår pratade jag med telenor förresten om min mobil som är inlämnad på lagning, jag skulle få en ny mobil på försäkringen för min gick inte att laga, det gör absolut ingenting för då ska jag passa på att byta mobil till den nya satio. Åh så bra det ska bli :-).

tisdag, oktober 27, 2009

Mikaela.


Har försökt fixa ett rum till dig. Vad tror du om det här? Trångt med stor säng om steve kommer och hälsar på någon dag. Ingen byrå att lägga kläder i tyvärr men ett litet bord att ställa väskan på. Tror du att det funkar i 3 veckor? Ett rosa prinsessrum.

Smilla och jag


Är på bio i regnet. Vi ska se upp. Ska bli kul att se om den är så bra som i reklamen. Vi myser med läsk, popcorn och djungelvrål. Najs

Åh vilken stolt mamma jag är nu!


André visade sina omdömen igår. Det går i färger rött, blått, gult och grönt. Rött är sämst och grönt bäst i den ordningen jag skrivit. Jag hade förväntat mig rött och blått eftersom han inte tog hem papperen i fredags, ni vet helg, då lämnar han dom för att jag inte ska se och straffa honom. Nu brukar jag inte straffa honom men en 14 åring kanske tänker så. Igår fick jag se dom iaf och jag blev så sjukt stolt över min fina underbara andré. Han har mest gult, lite blått och även GRÖNT! Gissa om jag är en stolt mamma. Dom ämnen där lärarna skrivit kommentarer var det bara positiva ord. Min kille är fantastisk! Igår kom han dessutom hem kl 9 och hade hyrt en film. Han fick vara ute till 00.30 men kom kl 21. Åh så stolt jag är över andré! Hoppas nu bara att det håller i sig.

måndag, oktober 26, 2009

Tänkte


Bara berätta för er att jag har världens bästa man och världens bästa man! Min man gör alltid det där lilla extra, han är bäst helt enkelt. Mina barn är dom bästa på jorden! Tänk va lycklig jag är!

Måndag igen


Idag ska smilla till dagis, andré har lov och har sovit borta efter att jag pratat med föräldrar till killen han sov hos såklart. Jag ska hålla i en workshop på ormingeskolan idag. Ska bli roligt. Sen ska smilla få höstlov den här veckan hon också.

söndag, oktober 25, 2009

Åh


Va duktig jag har varit idag. Bakat småtekakor, lagat god middag. Haft andres 2 kompisar på middag, varit på simskola ja och mycket annat. Även rett ut en del problem jag haft. Tror det börjar ordna upp sig. Eller förresten så tar det tid men det krävs 2. Ska berätta för er den dan jag orkar. Eller när det börjar reda upp sig, eller när jag verkligen känner att det är ohållbart, då ska jag berätta här på bloggen. Just nu känns det bra, hoppas det håller i sig. Men shit va jag känner mig duktig idag, har gjort massor av saker. Nu i veckan ska jag fixa rum till mikaela. Andrés storasyster som kommer till oss på lördag och ska bo i 3 veckor. Oj va mysigt vi ska få!

Går det att lösa eller är det försent?

Bara undrar


Hur det kunde bli såhär? Hur kunde jag låta det gå så långt?

Att kunna se och erkänna sina fel och brister, det är så viktigt. Genom att erkänna sina fel sårar man andra mindre.

Smilla och jag


Är på väg till simlekis i tyresö. Ska bli kul! Mange är hemma och byter däck på bilen. André förstod varför jag tog hem honom igår. Han är inte dum den killen inte. Än säger att han förstod och att så hade nog alla vettiga mammor gjort om dom sett det jag såg. Åh vad jag gillar min kille. Han är klok andré!

lördag, oktober 24, 2009

Var ute en sväng nyss.


André ringde och ville träffas. När jag kom dit sprang det 15 fulla ungdomar därifrån med öl och cider i handen. André kom ut och mötte mig. Han var lite knepig, jag tog hem honom. Han hoppade in i bilen utan tjafs och problem. Säger att han inte druckit. Men vad vet jag? En enkel liten mamma. Jag har inte en aning om ifall han har druckit eller ska dricka. Jag sa att jag kunde gå in och kolla läget och sen kunde han stanna om det var ok inne men jag fick inte gå in alltså följde han med hem. Var jag taskig? Cibbe? Ni andra som läser här? När jag inte får höra av varken andré eller någon annan vad dom gör sa vet jag ju inte och då vill jag han följer med hem. Jag älskar ju bara min son. Vill ju bara ge honom en bra framtid. Jag är säkerligen en Jävla skitmamma, ni vet en sån där dålig mamma men jag älskar honom och vill veta var jag har honom. Han är det bästa jag har.

Sitter och tänker


På hur viktigt det är att vi respekterar varandra och låter alla tycka och tänka som dom vill. Att alla där vardera olika saker olika eller samma sak olika. Att vi alla har en plats i livet trots våra handlingar, tankar, grunder, humör, humor , utseende, ras, färg m.m. Alla måste få vara sig själv och bli accepterad för den person den är. Oavsett tankar och handlingar. Vad skulle världen vara utan den blandningen?

Jag på väg


Jag Ska nu på 18 års kalas. Är lite orolig faktiskt. Tror det går bra men vad vet jag?

Hoppas på en vändning snart! Snart tror jag att det kommer... Hoppas på bara ett par veckor... Snart...

Tittar på det viktigaste jag har.


Det finaste jag har, det bästa jag har. Det underbaraste. Mina barn är så otroligt fina. Nu är vi inne i en period av vaktande av tonåring. Det är skönt att allt går i perioder. Nu är det a som behöver extra. Sen är det s. Men alltid är det olika perioder. Att uppfostra barn är svårt. Att ge frihet men ändå inte är svårt. Att få förtroende är viktigt. Jag och a har kommit till en vändpunkt nu. Förtroende på väg tillbaka. Jag njuter varje sekund. Det är skönt när ens barn anförtror sig. Med a är det lite speciellt också, han har flyttat massor av ggr. Mellan mig och jim. Han har levt singelliv både med mig och jim. Han har gått igenom mycket. Svek av både mig och jim. Han har svårt Att lita på både kompisar och vuxna. Just nu känns det som ett stort steg att han pratar. Jag älskar mina barn och hoppas att vi ska hitta tillbaka nu.

Underbara lördagmorgon


Det är så skönt att få vakna med sin familj. Att få äta frukost tillsammans, att få softa. Jag njuter av varje sekund. Idag ska vi städa och ta hand om tvätten på förmiddagen. På eftermiddagen ska Mange, smilla, andre, magnus och nils åka och titta på bilar och jag ska åka på 18 års Kalas. Det ska bli riktigt roligt. Sen är det mys med god middag och umgås igen. Najs lördag. Åh vad jag trivs. Vad ska ni göra idag?

fredag, oktober 23, 2009

Faan Faan Faan


Jävla skit! Alltid något. Skit skit skit!

Såhär


Står det när jag försöker komma in på min blogg. Kommer andra in? Lämna gärna en kommentar om ni kommer in här sa jag vet om det bara är mitt fel.

Freeeeedag


Och familjehelg. I helgen ska vi umgås, fixa och prata. Föreläsningen igår gick bra men jag hade till slut ändå inte så mycket att säga. Det jag skulle säga var det en tjej före mig som tog. Hon hade det lätt. Jag fick istället hitta på när jag stod där. Blev nog lite hattit men jag hoppas att dom som var där fick med sig något på vägen. Jag hoppas att det leder till något.

torsdag, oktober 22, 2009

Torsdag


Idag ska jag hålla en föreläsning i nacka konferenscenter. Inget är förberett och jag vet inte riktigt vad jag ska prata om. Det känns ganska kul ändå att dom tror att jag vet något som är så intressant att lyssna på att dom vill ha mig där. Håll tummarna för att jag har något att prata om.

onsdag, oktober 21, 2009

Lunch


På burger king i farsta. Ganska skönt att vara ensam ibland.

Sitter här igen


På huddinge sjukhus och väntar på att någon ska ta hand om mig. Hoppas att dom kan hjälpa mig nu.

Mycket prat


Har det varit hemma dom här dagarna. Mycket prat om alkohol och ungdomar, mycket föräldraträffar. Givande möten och prat. Nu hoppas jag att det iaf ska bli lite lugnare ett tag. Igår tog jag och smilla vaccin mot influensan. Vi ligger i riskgrupper båda två och var tvugna att ta den. Det gör lite ont i armen men annars är det ingen fara. Mange har mycket på jobbet just nu och jag har mycket med allt annat sa just nu känns vår familj lite splittrad. Jag längtar efter helgen då vi är lediga och får lite tid för varandra.

tisdag, oktober 20, 2009

Vea!


Det är nu jag har kaffe, smink, mobil och kryssar mellan filerna. Svär åt alla andra bilister. Tänker på dig!

På väg till hötorget


Idag ska jag på ett möte med doktor, chef, försäkringskassa mfl. Känner mig lite nervös.

måndag, oktober 19, 2009

Läste Alexs Blog och där fanns jag och Monica med p¨å bild.. jag som alltid full i skratt :)

http://blogg.aftonbladet.se/pappabloggen/2009/10/min-dag-i-bilder-1#comments Klicka på länken :)

Hittade en fantastisk Video.. Kolla in den här konsten och njut.. Cibbe tipsade..

Godmorgon bloggen.


Måndag morgon och regn. Igår var en dag full av aktiviteter. Jag städade först på gården sen hade vi alkoholmöte alla pojkföräldrar och barn. André har strikta regler hemma nu. Även om han inte ska dricka så hänger man inte i ektorp. Vet ni att det varje helg samlas mellan 40-100 ungdomar i centrum. Alla dricker inte, hälften dricker hälften inte. Det kommer folk från andra förorter. Vad gör dom? Jo det blir bråk, det är fylla, det är förstörelse. Att få andré hemkörd gjorde att jag kan ta tag i det. Jag har sett det. Innan kan man inte göra mer än berätta. Nu vet han att jag har bevis och då kan jag agera. Nu blir det strikta regler.

lördag, oktober 17, 2009

Lördag morgon


Idag är det 40 års fest för monica, det ska bli så roligt! Igår var vi nere och förberedde festen. Åh va fint det blir. När vi kom hem stod simons mamma utanför huset i bilen. Inuti bilen satt andre, full. Hjälp va han pratade. Han skämdes och pratade. Tack therese för att du tog hem honom. Vad jag inte kan förstå är varför dom drack. Ingen fest bara ute ändå drack dom. Konstigt. Idag blir ännu ett samtal med andré angående alkoholen. Det har varit många såna på slutet. Jag fattar att dom dricker men det är inte ok ändå. Min lilla kille.

fredag, oktober 16, 2009

Jaaaa... jag vet massor av tjat om min dag :)

Men vet ni.. var så mycket jag inte hann säga till Alex som jag ville ni vet. Han vill ju inte ha folk där så länge.. snabba kunder liksom.. så jag mailade honom igen hahah.. jag vet jag är 36 år och så pinsam men jag var liksom bara tvungen hahaha. såhär skrev jag :

Hej Alex,

Åh vad jag är glad att jag gav dig böckerna :) du är så trevlig och efter besöket i din butik imorse så blev jag ännu mer "kär" i dig :)

Så roligt var det att komma till dig imorse åh va gulligt av dig att gratta Monica och ge henne boken!! Hon är så stolt över den! Resan till Borneo som hon fick kan vi nästan glömma nu :) Din bok står längst fram på presentbordet imorgon!

Du säger ju alltid i bloggen att du är så ful och skäms för dina tänder.. Måste bara säga att du var absolut SNYGG! Inget fel alls på ditt utseende, sen att du är trevlig gör dig ännu bättre!

Du är nog som jag.. ser ut som en gris på alla bilder.. ( eller du ser ju inte ut som en gris.... ) men mycket bättre i verkligheten :)

Nu måste jag efter det här mailet berätta att jag är gift ( väldigt lyckligt med mannen i mitt liv) . Det är absolut inget friar brev ( säg det till amanda). Jag är dessutom äldre än dig med stora barn och hela bagaget så ta inte det här mailet fel!

Vill bara tala om vilket bra intryck du gav! I like!

Du är helt rätt!!

Sen... Du... Pontus Gårdinger.. han var absolut inte lika snygg på riktigt som på bild! alltså min summering av dagen...

Pontus G- Supersnygg på bild men inte i verkliga livet..

Alex Schulman- Inte sååå snygg på bild men Supersnygg i verkliga livet...


Har massor av skräplitteratur förresten om du vill ha mer.. inte pocketar utan bundna..

/ Maria

Alex schulman


Tyckte hela ideén med skräpböcker var lite jobbig ibland. För några dagar sen tex kom denise rudberg förbi, han känner ju henne och en av hennes böcker stod i butiken. Hon frågade varför den stod där. Alex tyckte det blev en jobbig situation och svarade snabbt att han fått den inlämnad av någon. Såna situationer kan jag tänka mig att han får vänja sig vid nu när alla människor skriver böcker om sina liv och andras. Jag blev faktiskt ännu mer kär i alex nu efter att ha träffat honom. Synd bara att allt gick så fort så jag inte hann säga och fråga vad jag ville. Kanske jag kan maila om resten.

Jag och min idol


Mycket trevlig är han. Hoppas han får användning av böckerna.


Monica och jag är på tur


Ett besök hos alex schulman resulterade i att vi träffade pontus.

GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!



Hipp hipp hurra för Världens bästa MONICA idag!!

Fredag


Och schemat är fullt! Morgonen börjar med att åka till alex schulman med lite böcker. Det ska bli sa roligt. Efter det ska jag till jobbet och sen forum. Dagen är fylld av roliga saker. Igår var också en rolig dag. Jag blev serverad norsk julmat till middag hemma hos mig. Jättegott var det och mycket Najs. Monicas mamma och christian kom hit och lagade mat och monica tog hand om disken. Sa bra! Ikväll ska vi förbereda festen som är imorgon. Åh vad jag längtar.

torsdag, oktober 15, 2009

Mässdag


Idag ska jag och min lillasyster på leverantörmässa i kista. Brukar vara en rolig mässa med bra priser. Jag brukar passa på att beställa julmat och sånt till jobbet när jag är där. Nyheter får man se och pröva också. Roligt. Igår hade jag förresten en liten utbildning, det var så roligt. Det kan jag tänka mig att jobba med :-D.

onsdag, oktober 14, 2009

Partiledardebatt


På tv nu. Intressant att se och höra. Kan tycka att dom är väldigt omogna. Dom hånar varandra och är spydiga mot varandra. Det är lite sandalåda över det hela.

Svenska hollywoodfruar..

Åh så roligt!

Gääsp.. Godmorgon mina kära



Igår var min man på teaterbåten och åt god middag och var på möte. Idag ska jag på möte.. men det är på dan och bara några timmar :)
Tycker det är ganska kul med möten faktiskt.
kom på precis att nästa vecka ska jag hålla ett föredrag på minst 40 minuter och jag har inte planerat någonting..

Undrar mest över varför det finns människor som vill lyssna på mig???
Vad har jag att säga som dom inte redan vet?

Jaja... prata kan jag och jag tycker också att det är roligt så om jag börjar planera snart så blir det nog bra!

Hur ser er dag ut idag?

tisdag, oktober 13, 2009

Det snöar.


I stockholm den 13 oktober. Vad Är fel?

Min telefon är trasig


Igen. Kul! Allt antecknar jag i telefonen. Alla mina tider i almanackan. Nu är telefonen helt trasig. Almanackan tom. Det betyder att jag måste sätta mig och ringa alla som jag kanske har tider bokade med och fråga vilken tid och dag jag har. Skit också. Alla telefonnummer som ligger i telefonen och inte på kortet är borta. Nu är den här dan fixad också alltså. Skönt.

måndag, oktober 12, 2009


Nu är det mörkt ute. Jag tycker om hösten, mörkret och myset. Tycker det är skönt att vara inne i rusket och tända lite ljus och ha det skönt. Veckan blir lite speciell med planering inför 40 års fest och mässa, rolig mässa hoppas jag på. Idag ska jag förresten ringa patent och registreringsverket angående en liten idé jag har. Håll tummarna för att det går bra.

Måndagmorgon gääääsp...

Inatt har jag drömt om människor som kommit och gått i mitt hem när vi sover.. Drömt att jag vaknat av att det står någon i vårat sovrum.. tittar mig runt och såklart speglar det sig så det ser ut som någon är där. Åhh va rädd jag varit. Har krupit ihop brevid Mange och dragit täcket över huvet, tänkt att då somnar jag nog men vem kan somna med folk i rummet och en man som snarkar?? Då hör jag ju inte ens om det kommer någon.
Jaja.. mysigt att ligga nära så jag har legat kvar. Kanske kanske vaknar han och vill ligga tänkte jag...

Idag står städning på schemat. Tycker inte att jag borde behöva göra sånt egentligen, tycker att jag borde skaffa övervakningssystem och kunna bara sköta personalen...

Signorita... Stryk tvätten sa jag och mangla lakanen..

Goa Herrn.. nu glömde du en fläck på fönstret.

Skulle passa mig alldeles utmärkt hahaha.

söndag, oktober 11, 2009

Blått nagelack


Har mamman i ensam mamma söker. Det programmet är smillas favorit så det ses vi varje söndag. När man ställer upp i ett sånt här program känns det som man måste vara desperat. Tror aldrig jag skulle ställa upp i något sånt. Men det har väl tjejerna i programmet sagt förut också antar jag. Men vad har fått dom att ändra sig eller har dom aldrig tänkt tanken att aldrig ställa upp?

Ser


Reprisen på idol. Idol är bra ibland men jihde, vilken kille. Han är väl charmig. Ser lite dum ut. Ser inte särskilt smart ut men är så charmig så jag faller tillbaka i soffan och sitter där hela programmet. Jihde är grym. Nu tror jag inte att han är dum men vad vet jag? Vad tror ni?