söndag, juli 31, 2011

Nya tag

Nu ska jag börja blogga oftare igen, jag har haft problem med att få igång bloggning efter att jag bytte telefon men nu äntligen kommer jag blogga igen! Yihoooo. Jag har verkligen saknat att skriva ner tankar och så det ger mig ett andhål att skriva här.

Nu till hösten kommer det bli spännande eftersom jag har startat något nytt! Jag är på gång och tänker starta ett nytt liv from Augusti. Nu ska jag komma igång och få lite ordning, reda och glädje i mitt liv igen.

Ska berätta för er sedan när allt är klart!

Jag har många saker på gång och allt kommer både ta tid och energi så nu jäklar får ni vara beredda på att det går undan :)

Idag ska vi ta det lugnt. Vi har varit på resande fot nu i 1,5 vecka så nu behöver vi landa lite innan vi startar upp igen!

Vad har du haft för dig i sommar?

Väskan från Heaven

Jag har sökt en liten väska länge länge. Jag är otroligt kräsen på väskor så jag har ju inte hittat mån såklart. Nu när vi var i Sollefteå hittade jag min drömväska på änglarum. Jag suktade efter den i flera dagar. Så mycket att butikägaren till slut gav mig 20% på den, men jag hade ändå inte råd. MEN då fick jag den av min syster i födelsedAgspresent i förskott! Åh jäklar va glad jag blev. Visst är den väl underbar?

Hemma

Äntligen hemma igen. Andre var hemma själv 4 dagar nu när vi var i Sollefteå. Jäklar va han hade städat. Det var så fint när vi kom hem.

Testar att blogga från min nya telefon:)

torsdag, juli 21, 2011

Såhär härlig väg vill jag gå på.


Visst ser det väl ut som en riktig svensk sommardag?

lördag, juli 16, 2011

Mange mår bra nu!


Ja, nu mår han bra igen men vi måste ju ändå ta det lugnt så han får ha en riktig semester och må bra. Ingen stress utan bara avkoppling, inga måsten utan bara vila. Ja så är det nu här hemma. Jag vill inte att han ska få tillbaka dom problemen igen. Jag vill att min man ska må bra och ha det bra.
Åh andra sidan så gör jag ju alltid det. Jag lagar mat, Mange tar hand om disken alla dagar annars men det behöver han inte nu, han får sitta kvar och läsa tidningen och jag tar även disken. Annars är det inte så mycket skillnad mot innan han fick problem. Jag är som en 50 tals hustru. Jag gör allt jag hinner med och orkar pga min värk, min kropp och mina leder. Jag packade och flyttade över alla saker själv när vi flyttade. Jag åkte till soptippen med alla saker vi skulle slänga. Jag flyttade alla saker med min bil. sista sakerna tog jag flyttbil till i 2 timmar annars flyttade jag allt. Jag stod med middagen klar kl 17.30 varje dag. Jag tar alltid hand om tvätten hemma. Jag har inte ritkigt orkat packa upp allting hemma sedan vi flyttade in men jag gör det nu i den takt jag orkar och hinner. Jag tar en kartong i taget och samtidigt rensar jag igenom och slänger och städar varje rum jag ställer in saker i, ett efter ett. Middan på bordet 17.30. Jag hämtar och lämnar barnen och tar hand om alla läkarbeök, medicineringar, möten i skola, med föräldrar, och alla andra möten vi haft, operationer m.m. med barnen.
Jag försöker städa lite eftersom som jag orkar och hinner med. Jag tar hand om barnen nu i sommar då dom har sommarlov, ringer kompisar, tar hit kompisar, skjutsar till kompisar, hämtar, skjutsar till bad, är ute och cyklar och roar. Jag ser till att Smilla stimuleras ordentligt så hon kan somna gott på kvällen.
Jag slipade, spacklade och målade hallen nere. Middag på bordet 17.30. Jag betalar alla räkningar och tar hand om bank, lån, jag sålde förra huset, hade visningar fotografering, kontakten med mäklare och allt.
Nu är det dax att plocka körsbären innan dom ramlar, jag ska göra det och sen köra till mamma för att hon ska få koka god saft.
Jag ser till att hemmet fungerar med andra ord, jag är kugghjulet i den här familjen. Så jaa.. Mange har fortfarande lugn och ro!

Jag kör absolut inte slut på honom. Jag vet att han arbetar mycket och behöver vila, skulle han inte få göra det skulle han inte hinna träffa Smilla. Efter jobbet är det viktigt för mig att Smilla får vara med sin pappa. Ibland ser jag på honom att det inte passar honom för att han är trött och behöver lite egen tid, då gör jag och smilla något roligt!

Nu hoppas jag bara att det lugnar ned sig på hans jobb! För här hemma är det lugnt fortfarande. Till hösten ska jag börja plugga och jobba, hoppas att jag orkar fortsätta såhär då...

fredag, juli 15, 2011

Kolla in det här!!

DEN HÄR sidan kan man tävla om det här på bilden! Jag vill så hemskt gärna vinna!

FREDAG och sista arbetsdagen för min man!

Äntligen ska vi få 2 veckor tillsammans! Smilla är galet lycklig för att få vakna med sin pappa 14 dagar i rad!
André gick på semester igår, han njöt i fulla drag av sin sista arbetsdag! När vi satt och väntade på att få åka upp i hissen på globen då kom André med sin chef (min lillasyster) Dom hade studiebesök med arbetsplatsen och skulle också åka hissen. Dom hade börjat morgonen med fika på kaveln och sedan globen. Efter det tog dom lunch på Ulriksdals värdshus. Underbar dag för honom alltså.

Nu sover han med sin tjej och vill förmodligen sova halva dan så det är nog bäst att Smilla och jag är tysta nu på morgonen. Hans tjej förresten, ja han har träffat sin tjej nu, det var deras tur nu :) Dom har kännt varandra sedan vi var i Thailand men nu var det deras tur! En helt fantastisk tjej! Dom är det finaste paret!
Jag ska tillbe kärleksguden att det håller resten av livet!

Nej nu ska jag återgå till att njuta av min morgon!

torsdag, juli 14, 2011

Torsdag!


Andrés sista arbetsdag. Han tycker att det är så skönt. Nu blir det sommarlov. Idag är jag vaken tidigt och ska väcka Smilla om en timme, oj oj oj, hur ska det gå? Smilla vaknar vid 9-10 varje morgon nu annars. Idag ska vi åka Hissen på Globen med Jan. Johan ska följa med också. Det ska bli kul... för barnen, själv tittar jag in i väggen. Gillar inte att åka rakt upp sådär utanpå globen. Galenskap är vad det är. Herregud, tänk om den skulle släppa så vi ramlar rakt ner bara, då blir det inte roligt.

Imorgon är det Manges sista arbetsdag och SEN blir det semester. Gud så skönt! Idag har jag ett möte jag ska gå på kl. 14.00 Smilla ska hem till en kompis under tiden. Kompisen har en liten hundvalp på 10 veckor som är så söt. Man blir sugen när man ser dom där små.

tisdag, juli 12, 2011

Jag bara undrar..

Imorse vid 9 ringde min man. Han var på väg från SÖS och tillbaka till jobbet. Sean 3 inatt hade hans hjärta slagit i 200 och han hade varit år och mått illa. När han väl började jobba så gick det bara inte. Han åkte in till sös. Lika fort som problemet kom slutade det efter någon timme på akuten. Det här är då inte första gången det händer. Jag har flera gånger tagit upp att vi måste se över vår livssitaution. Var ligger den inre stressen? Är det hemmet och familjen eller är det jobbet som är boven? Eller kanske allting? Känslan av att inte orka med, att inte kunna vara överallt?

Vet inte hur jag ska få honom att förstå. Jag är beredd att sälja huset för att gå vidare med en bostadsrätt eller hyreslägenhet tills vi har tid och ork med ett hus. För min del skulle vi kunna bo i tält, bara jag får vara nära mina barn och min man.

Ikväll måste jag försöka prata med honom, få honom att förstå allvaret i det. Nästa gång kanske det inte går över..

Jag vill ha min man kvar...

Tisdag

3 arbetsdagar kvar för André och 4 kvar för min man. Sen Börjar ledigheten. Mange är ledig 2 veckor och André till skolan börjar. På lördag ska vi på 30 årsfest. André ska vara hemma med Smilla och en tjejkompis ska komma och göra honom sällskap. En jättegullig tjej som vi träffade i Thailand som också bor här ute. Smilla älskar den tjejen så det blir nog bra. På söndag åker vi nog till Sollefteå i 3 dagar och sen hem 4 dagar och efter det till Skara sommarland 2 dagar. Vi har en hel del att fixa med här hemma så det räcker nog med dom dagarna borta. Egentligen skulle jag vilja stanna länge i sollefteå men så blir det inte vi hinner inte riktigt det. Jag får försöka åka upp igen i höst. Norge hade jag ju tänkt också. En tur till Norge för att hälsa på våra släktingar där. Tyvärr räcker inte tiden till det heller. Kanske får vi ta den turen i höst också.

Idag kommer en kompis till Smilla hit, det passar bra så jag får fixa lite här hemma, kanske hinner jag rensa lite förråd och fixa lite tvätt. Det blåser kallt ute idag men solen skiner.

För er som vill ge mig en paus så står kaffet på hela dagen, kanske jag till och med bakar något :)

måndag, juli 11, 2011

Måndag igen

Sista måndagen innan hälften av min familj får semester. Mange jobbar hela den här veckan och André jobbar sista dagen på torsdag sen har vi alla ledigt resten av sommaren. Det ska bli så skönt!

Igår blev det inte så mycket gjort ändå trots alla mina planer. Vi åkte istället över till Åsa och tog en fika sen följde halva hennes familj med tillbaka hit för att bada.

Till middag kom Manges föräldrar på middag, Smilla hade bjudit sin farmor och farfar på middag. Idag ska jag skruva bort underredet på vårat nya torkskåp och sedan göra plats för det i tvättstugan. Bära in det vet jag inte om jag klarar men jag ska göra ett försök.

Resten av veckan ska Smilla och jag rensa och kasta. Vi ska gå igenom alla våra kartonger och rensa och fixa allt där, sen ska vi försöka packa upp våra sista saker som fortfarande ligger nerpackade i lådor. Vi ska slänga massor av saker, har det legat nerpackat i kartonger såhär länge är det nog inte mycket vi behöver ha kvar där antar jag.

Jag har ett möte på Torsdag också som handlar om min framtid. Det ska bli spännande. Sen ska vi till Globen och åka Sky.. va det nu heter, hissen på utsidan av Globen, den ska Jag Johan och Smilla åka på Torsdag morgon kl 8.00, hur vi nu ska komma upp då :)

Vi har alltså en hel den att göra i veckan men nu jäklar ska vi få ordning här hemma.

lördag, juli 09, 2011

Om att vara gift


Jag är gift med mannen i mitt liv! Han som jag var kär i i skolan och som funnits i mina tankar sedan dess. Vi är själsfränder jag och min man. Vi hör ihop, så är det bara.

Men just nu är jag lite irriterad.. Varför köpte vi hus? Min man är gift med sitt arbete och jag har en sjukdom som ger mig ständig värk och gör att jag har svårt att röra mina fingrar och fötter normalt. Vem ska då fixa huset?

Vårat nya torkskåp har stått ute i 3 veckor nu, det gamla står på baksidan och det nya på framsidan. Imorgon ska jag ta itu med det och själv bära in det förbannade torkskåpet och sedan åka till tippen med det gamla.

Min man arbetar så otroligt mycket så när han väl är ledig umgås han först och främst med sin dotter som vill vara med honom jämt helst, det är absolut självklart. Han ska vara med sin dotter så mycket det bara går för det behöver dom båda. Efter det är han så trött efter att ha jobbat så mycket och han behöver vila till nästa veckas jobb. Så då tar jag alltså hand om allt här hemma, vilket innebär att mycket inte blir gjort eftersom jag bara kan göra lite saker om dan..

Imorgon ska jag göra ett ryck och sätta André och smilla i arbete, mina barn, dom är så otroligt duktiga och gör allt man säger till dom och hjälper mig med allt jag behöver eftersom dom känner att jag får dåligt samvete och mår dåligt över allt jag inte orkar med. Imorgon ska vi klippa gräs, rensa ogräs, byta plats på torkskåp och flytta in det nya. Vi ska fixa det som behövs ute så får vi ta insidan en annan dag.

Imorgon är det dax att ta tag i skiten här ute. Det är ju roligt bara man orkar med liksom men jag orkar ju bara lite om dan för att inte bli liggande i flera dagar. Min man.. ja han jobbar imorgon.
Jag måste försöka planera semestern också, vad ska vi göra, när ska vi åka, hur ska vi åka, var har vi råd att åka.. ja alla dom frågorna ni vet. Det ska jag sätta mig med nu i veckan som kommer.

Jag var tvungen att förklara lite varför allt förfaller hos oss om ni har undrat.. Just nu skulle jag kunna sälja och istället hyra en lägenhet. Där fixar värden det som behöver ordnas. Samtidigt som det är ju underbart att bo såhär. Men kanske är våran situation inte gjord för att bo i hus fast hjärtat skriker HUS!

Nej vi får se vad som händer, men att ensam försöka styra det här skeppet i hamn går inte. Hallen tyog mig 2 månader att spackla, slipa och måla, det gjorde jag på dagar och kvällar utspritt för att inte bli liggande.

Jaja.. nog om det nu! Imorgon är det städdag på gården för mig och mina kids!

torsdag, juli 07, 2011

Sommar sommar och sol

Ja nu är vi mitt i sommaren. Jag har fortfarande inte åkt någonstans, bara varit hemma med Smilla. André har jobbat. Jag och Smilla hade så fina planer med stadsutflykter, dagsturer m.m. men ingenting har blivit av. Men jag ska inte klaga. Vi har haft det bra ändå jag och Smilla. Vi har badat, solat, ätit vattenmelon m.m.
Nästa vecka arbetar André sin sista vecka och Mange jobbar nästa vecka och har sedan semester i 2 veckor.
Då ska vi passa på.
Skara sommarland har vi fribiljetter till så dit ska vi i sommar också och då ska Max följa med.
Sollefteå är ett måste, att träffa mormor och resten av våran fina släkt där uppe. Sollefteå är egentligen det man ska börja med för att få lite lugn i kroppen. Varje gång när man kommer dit lägger sig lugnet i kroppen, man varvar ner. Det är så skönt.
En tur till Norge ska vi försöka hinna med för att träffa våran fina släkt i Moss!

onsdag, juli 06, 2011

IPHONE SKAL


Snart ska jag ju köpa mig en Iphone. Det ska bli en vit tror jag, jag tycker att den är snyggast. Nu hittade jag dessutom en sida med Snygga skal till riktigt bra priser. Dom har massor att välja på och eftersom det är så billigt kan jag ju köpa flera och byta lite då och då. Jag längtar efter min Iphone och kommer förmodligen använda den precis hela tiden.

På den här sidan hittade jag mitt absoluta favoritskal. Så jäkla fint, det skulle få mig att känna mig lite rikare, lite snyggare och lite coolare och hur viktigt är inte det?? Många skal har jag sett men det här slår allt. Vilket gillar ni mest av alla skal?

HÄR ÄR EN LÄNK TILL MITT FAVORITSKAL!

Här en länk till alla andra skal som just den sidan säljer.

In och titta och berätta vilket som är ditt favorit skal!

14 åriga tjejer mobbade först på facebook

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13280515.ab

Det här är så hemskt och det värsta av allt att det förekommer överallt. Min son har också varit utsatt av både vuxna och ungdomar. Han klarade sig från att få stryk men i hjärtat kändes det lika hårt för honom som för dom här 14-åriga tjejerna.

Vuxna gick förbi och gjorde ingenting står det, hur kan man som vuxen gå förbi en grupp ungdomar som misshandlar 2 andra utan att göra något?

Grupptryck är alldeles för starkt för jag är övertygad om att alla dessa 20 egentligen inte ville göra det här men kände att dom var tvungna för att inte bli utanför.

Hur ska dom stackars tjejerna kunna gå vidare och gå tillbaka till skolan i höst? Och varför skulle dom behöva byta skola och låta mobbarna vinna? Nej fy, detta är så hemskt.

måndag, juli 04, 2011

Mobilblogg

Fungerar inte att mobilblogga sedan jag fick tillbaka min telefon så nu blir det lite bloggning för min del. Det gör iof inte så mycket eftersom jag inte har så mycket att berätta.

Jag fixar och trixar här hemma med allt utom städ och tvätt.. Jaa.. då kan ni ju hajja hur det ser ut här hemma. Det är sommar, alla springer ut och in med blöta badkläder, barnen äter 40 ggr om dagen. det är disk och damm överallt.

Helgen har varit lugn. På lördagen kom några goa vänner över för bad och middag, det var mysigt.

Idag ska Smillas kompis och hennes mamma som även är min vän komma över, det ska bli kul med lite sällskap, hoppas dom kan ta att det ser ut som ett bombnedslag här hemma bara. Fast dom behöver ju inte städa så det ska dom nog kunna ta.

Jag bakar nästan ingenting nu.. kanske skulle baka lite idag nu när jag har 2 tjejer på 6 och 7 år här, dom brukar ju gilla att baka. Vad tror ni? Skulle vilja ha frysen full av bullar och kakor såhär på sommaren. Fast i våran familj behöver vi ju inte direkt något extra fett så jag kanske ska avstå :)

Vad har ni för er i sommarvärmen?

fredag, juli 01, 2011

FREDAG!

Jag är så stolt över André. Han får bara lovord på sitt sommarjobb. Han är snabb och duktig.
Det är så roligt att höra. Nu är det hans första lediga helg på sommarlovet. Han tycker det är kul att jobba och känner själv att han är duktig!
Grym kille som kliver upp kl 6.00 på morgonen och kommer hem 17.00.


Nu är det äntligen första fredagen och han ska få vara ledig, riktig ledighet liksom. så skönt!
I helgen ska vi åka till Hinderbanan i karlberg och se vilken tid vi tar den på. Jag misstänker att vi kommer få stryk av Max och André. Jag ska ge järnet iaf och se om jag klarar den hahaha. Vilket skämt!!