måndag, maj 10, 2010

Ingen ska säga att vi inte gjort allt..Efter mitt möte med rektor, mentor mfl i Andrés skola försöker vi allt. Man måste ju faktiskt ge alla en chans till. Mobbingen mot A i skolan känns lite bättre nu.. men det är klart att det är svårt att lära och tänka om både för lärare och elever.
Det en upplever som mobbing kan någon annan uppleva som ingenting. Det någon upplever som stökigt kanske någon annan upplever som ingenting.. Vi är alla olika och ser och hör och uppfattar saker olika. Den som sitter mitt i det tycker såklart att det är skitjobbigt.. det har min A gjort länge nu. Men efter samtalet med rektor mfl så upplever han att lärarna är bättre. eleverna däremot skyller fortfarande allt på A och hans kompisar. Sen skvallrar dom till sina kompisar, lärare och hemma men vad dom själva gör kommer inte fram eftersom dom är först att skvallra och A skvallrar inte på någon. Nu är lärarna på väg att se mer vad som händer runt omkring och lyssnar inte bara på andra, det är bra. Javisst A är kaxig, gör tokiga saker ibland men han är absolut inte ensam.. Han är heller inte värst. Han är heller inte den som startar. A är en schysst kille som om man lär känna honom och ger honom en chans är jäkligt bra!

Idag ska A hans kompis D och 2 lärare åka och äta lunch och spela bowling. Sen får dom komp för den tid det tar eftersom det är efter skoltid, konstigt med komp tycker jag... :)

A gillar att gå i skolan och är nog mer plikttrogen än någon annan i klassen. Nu ska han ge lärarna en chans att se och höra hur det funkar i skolan och hur det går till.

Han ska ge alla en chans till och hoppas på det viset att han själv också ska få en chans till.

Alla måste ju få en chans till innan man dömer...

1 kommentar:

  1. Vad bra att det verkar ordna sig =D! Hoppas det får vara lugnt nu dom sista veckorna innan lovet!
    Jag har nyss varit på elevvårds konferens vilket blev ett bra möte till slut. Men visst fan är det jobbigt när det aldrig får vara lugn och ro!! Jag undrar ibland om mentor blivit sjuk när hon inte ringer.. ;-)/V

    SvaraRadera