torsdag, maj 13, 2010

Våran granne


Kom över för att bjuda oss på middag på lördag. Så gulligt. Vi måste vara bra grannar iaf. Det är inte så konstigt om man börjar fundera över sitt föräldraskap när något sånt här händer. Innerst inne vet jag att det inte är några problem men man känner sig väldigt dålig som inte märker något. Nu var det ju inget och polisen ringde tillbaka idag och bekräftade det. Dom sa också att dom önskade fler föräldrar som mig. André fick kissa i glasrum med 2 st som tittade på. Han grät förtvivlat. Han är nu helt nertryckt. Hur ska vi ta oss upp?

12 kommentarer:

 1. höres bra ut , att det inte var nått, och med den hemska läxan så lär han nog aldrig prova.

  SvaraRadera
 2. Blir ledsen när jag hör sånt här om min kära lillebror :(

  SvaraRadera
 3. Jaa michaela.. han umgås kanske i fel kretsar.. men idag sa dom att det vore konstigt om han provat. Jag lever på det.. en fd granne till mig ska kolla med sin grqnne om han vill bli "mentor" till andré. Om han har lust och tid så har vi tur och då är jag säker på att det blir bra. sen vet du ju själv hur många som säger att han rår för saker som dom själva gjort.. och skyller på honom. Dom slipper ju undan eftersom dom är först att skvallra. A skvallrar aldrig på någon om något så det är lätt att skylla på honom. det kommer visa sig Michaela.. Sanningen vinner i längden. Jag tror säkert han provat och hoppas för mitt liv att testerna jag ska göra nu och som han gjort idag är helt negativa. Om dom inte är det vet jag inte hur jag ska orka... Michaela.. tycker du A har det dåligt hemma?

  SvaraRadera
 4. En fråga, har du / ni övervägt att Andrè ska flytta ? Byta skola, närmiljö & vänner, jag säger inte att du är en dålig Mamma absolut inte, men i vissa fall så spelar det ingen roll hur bra föräldrar ett barn har. Trycket från de sk vännerna kan vara allt för stort.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker A har de jätte bra hemma, ni har de jätte jätte bra! Jag skulle bara önska att jag hade det så bra. Men de val han gör när han är med sina kompisar kan tyvär inte du göra något åt eftersom att han kommer göra de som alla andra gör.Det enda du kan göra är att prata med honom om riskerna och berätta vad som kan hända! visa bilder på människor som livet faktiskt är förstört för! Man kan tyvär inte förbjuda ALLT för en tonåring..Man måste lita tills motsatsen är bevisad..

  Jag vet att du kommer orka!

  SvaraRadera
 6. Hej Anonym... hmmm.. vem är du??
  Ja vi har pratat om att han ska flytta till sin pappa men eftersom det inte finns riktigt boende där så bor han kvar. Eftersom det nu dessutom visar sig att han förmodligen inte har provat på att röka droger så bor han kvar hos sin mamma. Han är otroligt duktig på att fullfölja plikter, regler, skola, hjälpa till hemma m.m. För mig är A inget problem. Det verkar mest vara ett problem för Andra. Så länge vi får sköta oss själva så mår vi bra och har det bra. Umgänge.. javisst. Men det jobbar vi på. Att förflytta honom skulle verkligen sänka honom. den som känner A vet hur dåligt han mår av alla falska anklagelser.. nu säger jag inte att drogerna är en falsk anklagelse utan det får jag svar på om 1,5 vecka. Jag hoppas att det ska vara negativt och fram tills motsatsen bevisas måste jag tro honom... Han hittar på mycket bus och skit men inte värre än någon annan tonåring. A är däremot tyst och säger inget om andra och den som skvallrar först hörs mest.. a skvallrar aldrig på någon utan tar hellre på sig allt själv.. Han måste lära sig att inte ta på sig allt.. då kan han till slut kanske bara få skit för det han själv gör och då blir det inte mycket.

  Fråga gärna om det undrar något mer.

  SvaraRadera
 7. Dessutom älskar jag min son alldeles för mycket för att skicka bort honom i onödan. Han har det bäst här.

  SvaraRadera
 8. Alltså detta måste jag höra på telefon helt enkelt. Får så många dubbla känslor här... /V

  SvaraRadera
 9. haha ringer dig snart :)

  SvaraRadera
 10. Anonym , jag tror inte ett barn kan ha det bättre borta än hemma !
  Om det nu inte är föräldrar som knarkar super och aldrig är hemma och har en massa andra problem!
  Nä vet du va , stå för vem du er och vad du vill!

  SvaraRadera
 11. Det jag undrade / menade var att IBLAND kan en lösning vara ett miljöombyte. Jag skrev inget alls om dåliga föräldrar eller hemförhållande och självklart är den bästa platsen för ett barn att få vara hemma.
  Monica, jag vill inget alls men du kanske ska ta och läsa igenom vad andra skriver, innan du börjar att moppsa upp dig, ok.

  Hoppas att NI ( Maria & familj ) får en skön semester :) / A d G

  SvaraRadera
 12. Ingen fara, jag uppfattade inte din kommentar elakt. Miljöombyte kan ibland vara bra men jag tror inte att jag skulle klara av att skicka bort andré en gång till.. han bodde hos sin pappa i 4 år 50 mil ifrån mig. just nu känns det gansk abra. jag och A har landat i det. Jag hoppas och tror att det som vanligt bara är oskyldiga anklagelser :) Jag vet att det kan låta som att han är skitjobbig.. men han är verkligen inte det. han är en schysst kille men andra har problem med honom ibland.
  Vi ska njuta på vår vecka :) nu har vi 3 barn med resfeber i soffan :) Längtar till vi sitter i bilen på väg ut till arlanda :)

  AdG.. Kan inte känna igen.. känner vi varann?

  Ha en skön vecka här hemma!

  SvaraRadera