torsdag, februari 18, 2010

Skolan igen..

André är uppkäftig och högljudd i skolan något jag verkligen INTE tycker är ok!

Vi pratar om det varje dag här hemma. Han vet hur man uppför sig och hur de funkar i skola och samhälle. Han funkar bra med klara tydliga instruktioner och så.

Nu har det hänt igen att han varit uppkäftig på lektion, läraren ringer hem.. jag ringer upp läraren för att höra vad som hänt..

Lärarna håller varann om ryggen och kan säga vad som helst men eleverna ska då bara vara tysta.
Självklart har eleven gjort något innan läraren säger vad som helst men eleven är 13-15 år och läraren över 30 oftast. Hade eleven i början inte gjort det första som André igår när han glömde böckerna. Han kunde haft med sig böckerna så hade inget hänt men nu hade han inte det.. typiskt. Då bröt helvetet löst i klassrummet. Nu måste han skärpa sig.. han förstör för hela sin klass. Han bara stör, bråkar och beter sig illa. Allt enligt lärare. Enligt honom själv försöker han iaf och den här gången gick det då inte alls.

Nu ska jag in tilll läraren på uppfostringsmöte på torsdag för att jag ifrågasätter vad som hänt och hur läraren reagerar. Jag försvarar absolut INTE Andrés beteende på något sätt utan han ska FAAN uppföra sig! Det finns regler i skolan och samhället som man måste följa och det ska han göra! Men när han inte gör det så måste vi vuxna visa hur man uppför sig, inte ljuga om vi tappat besinningen för det är helt normalt att man tappar besinningen ibland. Inte förmildra våra fel och brister för vad lär vi barnen då? Vi måste dessutom visa vad som är rätt och fel.. Jag försöker så gott jag kan med att be om ursäkt när jag får mina utbrott och det betyder ju att han också får be om ursäkt och se sina fel i det som hänt.

Vi alla stor som liten måste ta ansvar för våra handlingar. Vi måste lära oss att uppföra oss!

Kanske André har någon bokstavskombination eller en dålig uppfostran. Just nu börjar det kännas så!

1 kommentar:

  1. Tycker det låter som du tror att lärarna hittar på saker och ljuger vad om Andre gör i skolan.

    En förälder vill alltid tro sitt barn, jag en skithög i skolan men lyckades alltid få mina föräldrar och tro på att jag inte gjort något, att det va andra som gjorde det men efter som jag va stor så sågs jag alltid när nånting hände.

    Personligen så tucker jag du ska tro lite mer på lärarna och handla därefter, varje gång han gör nånting så alvarligt att lärarna ringer hem så är det bara att lära honom att alla handlingar har konsekvenser. Utegångs förbud, ta ifrån hans nya dator etc, ta bort saker som han är viktigast för han. Han kommer hata skiten ur dig emellanåt men efter ett tag så lär han sig och både du och han kommer tacka dig en dag. Tro mig :)

    SvaraRadera