fredag, juni 25, 2010

Glad midsommar

Glad midsommar alla mina vänner!! Hoppas ni får en toppendag med mycket god mat och dryck. Glöm inte att dansa runt midsommarstången.

Ni vet att idag är den dag på året då alla ska sitta i en fin vit skir klänning på en kobbe. Vi ska plocka blommor tillsammans hela familjen, stora som små. Sen ska vi binda kransar så dom är klara lagom till lunch. För i stugan står några och lagar sillunch och männen reser stången. Vi skålar och alla är lyckliga. Vi skuttar över gröna ängar och dansar och har dragkamp.
Alla bekymmer är som bortblåsta just idag. Alla är vackra och njuter av sommaren.

Mamma och pappa ska kyssas och dansa. Närmare middagen då det grillas är alla vuxna lite lulliga. Vi sjunger visor vid bordet. Inte bara snapsvisor utan också vackra sommarvisor. Ömma kärleksfulla blickar möts över bordet. Vi ser på våra barn och njuter av deras lek oxch sång. Allt är perfekt.

Men efter middagen när alla slappnar av lite, dansen på bryggan börjar, barnen somnar till slut. Då byter vi blickar med grannen, vi blir för fulla, mamma eller pappas dåliga ölsinne ger sig till känna och allt blir som vanligt. Barnen vaknar rädda av skrik, pappa slår mamma för att han sett hennes blickar med ögrannen, dom kärlekstörstande våta blickarna, suget. Pappa blir arg och ger sig som vanligt på sin fru.. han slår tills hon blir tyst..

Den andra familjens mamma är otrogen med en singel man som haft stuga på ön i alla tider, han ärvde den av sin mormor. Dom ligger tätt omslingrade på stranden.. pappan letar henne, farmor passar barnen.

Så fortsätter det.. Ja man ska inte ha för höga förväntningar på en dag.. i botten finns sanningen ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar