lördag, januari 01, 2011

Kantary beach Villa and suites..Jag ar nastan saker pa att varat hotell heter sa. Det ar ett otroligt fint hotell med super personal!
For att vara i Thailand forsta gangen sa ar jag sa nojd. Jag brukar ju inte vara nojd forsta gangen men nu ar jag det.. Thailand ar ett trevligt, vackert land! det finns hur mycket som helst att upptacka sa 2 veckor ar alldeles for lite. Jag maste hit igen alltsa.

Hotellet ar toppen! Maten grym, personalen underbar och VICKY, det ar en svensk tjej som arbetar pa hotellet. Vicky bor pa Rhodos och arbetar dar for Ving, som vi reser me, Hon ar nu har i Thailand och hjalper till att starta upp det har nya hotellet. Hon ar arlig, rak, trevlig, och arbetar snart ihjal sig.
Hon hjalper oss med allt som vi behover hjalp med. Thailandarna bryter nar dom pratar engelska sa ofta kan det vara svart att forsta dom men med Vickys hjalp fpar man som man vill hela tiden!!

Vi hade ju som sagt vattenskada pa varat rum Vicky fixade direkt sa vi fick byta till en villa istallet. Sen om dom borjat laga rummet.. hmm nej men det har dom nog inte, vi ar i Thailand nu.. landet dar allt tar sin tid :) Har stressar man inte i onodan, har tar man allt i sin egna lilla takt.

Till nyar byggde dom en stor scen pa stranden, dom var 5-6 thailandare som hjalptes at och det tog 3 dagar att fa upp scenen. I sverige hade det tagit 2 man och en dag :) Samtidigt ar det ju charmen med det har landet. vi borjar bli likadana.. Vi segar sa mycket vi kan, vi tar allt valdigt valdigt langsamt :)

NYAR forresten.. Vi kopte biljetter till hotellets firande. Det borjade med valkomstdrink och mingel. Efter det fick vi ga in pa omradet, alla fick varsitt orkidehalsband runt halsen, fina handgjorda.
Val inne var det massa aktiviterter som inte kostade nagonting. Pilkastning, ringkastning, fiskdamm, m.m. Smilla vann massor av fina priser!
Sen var det mat ahhh vilken mat! Barbeque buffe. Helt fantastisk mat! Massor av mat och sa mycket! vi var sa matta nar vi gick darifran! Sen var det lotteri pa biljetten och musik! en grym kille som sjong cover, helt fantastiskt bra!

Vid 12 slaget var det nerrakning och fyverkerier i massor! Jaklar va bra dte var och efter det gick alla ner pa stranden for att skjuta upp varmluftsballonger som hotellet stod for.
det var helt enkelt en askunge kvall!!
En tysk kvinna kom fram till Smilla och fragade om hon inte kunde ga upp pa scen och tacka hotellet for vad dom gjort for oss gaster.. sagt och gjort, Smilla trippade fram till scenen, tog micken och Sa Thankyou hogt ut over hela publiken! Sa coolt gjort!

Vi har varit med om sa manga fantastiska saker har.. Bla fick vi passa taxichaufforens dotter nar vi tog en taxi till stan.. Dottern var 3 ar :)
En restaurang pa stranden dar vi varit flera ggr visar oss hur tsunamin drabbade dom. ett trad var det 8 personer som klattrade upp i och overlevde! Tradet lever an idag.. Survivor...

Nej jag kan gott rekommendera Kantary beach hotell i khao lak till er alla!!

Fantastiskt hotell och VICKY Hon ar fantastisk! Hon maste bara jobba lite mindre och slappna av mer underbara kvinna!

12 kommentarer:

 1. Ser underbart ut , krya på din make hälsa grattis i efterskott!! Bra medincin det gillar vi;) monica

  SvaraRadera
 2. Hejsan! Underbara bilder du lagt upp på din blogg från Khao lak. Vi reser dit om en vecka. Ska bo på samma hotell som ni. Vi har bokat rum på hotellet. Vad rekomenderar du? hotellet eller villorna? Vi är två förväntansvulla vuxna :)
  Kram Pernilla från Skåne

  SvaraRadera
 3. Hej, Va kul att du gillar bilderna :) Härligt att få åka dit, blir lite avundsjuk. Vi började ju på hotellet för när jag bokade var villorna slutsålda. Rummet vi hade var en hörnlägenhet med utsikt över havet, huset närmast havet bodde vi i. Helt fantastisk balkong hade vi :)
  Jag tycker att med tanke på hur mycket dyrare villorna är så är lägenheterna bättre. Det är ingen större skillnad förutom just förvaringen i villorna, den är lite större. Sen beror det på var man får villan. Dom som ligger nere på stranden är fantastiska men då är det eremitkräftor (massor) och ödlor som krälar runt både ingången och runt huset, ödlorna på huset. Jag skulle ha tagit en lägenhet om jag åkte tillbaka igen. Villorna är fantastiska men lägenheterna är precis lika bra förutom att det är trappor då.
  Nej behåll lägenheten ni :) Det finns lite restauranger efter stranden som ni måste prova. När ni kommer ner till stranden och går till höger är det 3 restauranger, den första är bäst utav dom 3. Går ni till vänster och fortsätter en liten bit ligger det ett båtvarv där, dom har en jättehärlig restaurang som till lunch är full jämt men om ni går dit på kvällen så är det nästan tomt. Dom har många berättelser från tsunamin. En av tjejerna som bor/jobbar där överlevde katastrofen, hon var liten då och hon och hennes bror (tror jag det var) åkte motorcykel därifrån och överlevde.. dom andra dog som var där. Damen som arbetar där är barnens moster (tror jag det var) hon var i phuket när det hände och berättade och visade ett träd där 8 st männskor satt och överlevde, helt fantastiskt. Gå dit och prata med dom nån kväll. Man blir förtrollad av att höra deras historier. Glöm inte att ta på skor och ta med ficklampa då ni går över stranden på kvällen.. massor av eremitkräftor och krabbor springer runt på stranden :)
  Hälsa till Vicky den svenska kvinnan som jobbar där från mig (maria norinder) hon är underbar!

  SvaraRadera
 4. Tack för dina fina tips!! Det ska bli underbart att få komma till Thailand igen. I Khao Lak har vi aldrig tidigare varit.
  Då behåller vi rummet på hotellet :)
  Vicky nämns också av Gry Forsell i Vings värld ( Vings egna tidning, finns att hämta på Ticket ). Hon verkar poppis! Underbart med människor som har sån drivkraft som henne:)
  Vad gör man på kvällarna?Äter i centrum eller på/vid hotellet? Går det bussar från hotellet till centrum? Utflykter? Behöver man ta med egen handduk? Herregud! Här kom det tusen frågor på en gång, men som kvinna vill man ju va förberedd ;).
  Sicken tur jag fann din fina blogg här.

  SvaraRadera
 5. Va kul att hon nämns där! Ska maila henne och fråga om hon vet om det :)
  På kvällarna brukade vi antingen gå ner på stranden och äta eller åka till khao lak. Taxi beställer du i receptionen och betalar även där. Vi gjorde det några gånger men gick utanför hotellets grindar för att ta en tuk-tuk dom flesta gångerna, det gick fortare om det inte stod någon bil inne på hotellet. Bara rakt utanför grindarna står oftast bilar och väntar men dom får inte åka in på området. Vi åt på hotellet några ggr men det var först så mycket dyrare än utanför och sen lite trist att hela tiden vara på området.. där var vi på dagarna och solade och badade. vi gjorde inga utflykter med ving men tog en taxi till phuket en dag, beställde taxi på hotellet tur och retur för 3200 baht och då var vi i phuket i 4-5 timmar ungefär. Sen åkte vi till similand island en dag också med en kille vi bokade i khao lak. Själva hotellet är toppenbra! Men.. lite trist att det varken finns butiker eller något annat utanför, det är ett väldigt lugnt område. Vill du handla eller se lite folk måste du åka till khao lak och det är 1,5 mil. Det finns en mini market på hotellet men utbudet är inte det bästa där. Strandhanddukar får du på hotellet och dom byts ut när du vill. Fråga gärna mer om du undrar :)

  SvaraRadera
 6. Just det, det finns en bra tandläkare i khao lak, där kan du bleka eller laga tänderna superbilligt och det blir bra! En som vi reste med lagade 3 hål och putsade tänderna för 600 svenska kr. Jag blekte tänderna med laser så dom blev kritvita och fick med skenor och material hem för att fortsätta och sen lagade jag en trasig tand, det kostade mig 2000 svenska kronor. Fråga Vicky om var det ligger för hon fick mitt visitkort till tandläkaren. Ligger mittemot där taxin släpper av dig i khao lak. Passa på om du är sugen på att bleka tänderna!

  SvaraRadera
 7. Tusen tack för alla tips!!! :)
  Det kommer kanske fler frågor..
  Kram till dig!

  SvaraRadera
 8. Det är bara att fråga :) Hoppas ni får en riktigt bra resa! Berätta sen när ni kommer hem igen. Kramar till dig också!

  SvaraRadera
 9. Hej Maria!
  Nu har vi träffat Vicky. Underbar människa :)
  Vi bor i samma hus som ni gjorde tror jag. Rum 2201.
  Här e så fint överallt!
  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 10. Åh va härligt! Är det i A-huset, mot havet i hörnbalkong 1 våning upp så är det vårat rum och det är nyrenoverat i badrummet det var där vi hade vattenskada och fick flytta :)
  Härligt! Hälsa Vicky från mig att det gick bra med alla norrmän här hemma. Njut av den tid ni har kvar nu och berätta mer vad ni tycker om allt!
  Kram kram

  SvaraRadera
 11. Äntligen så hittar jag ett rums nr som kan vara både ett bra läge samt fint. Jag har dåliga knän och vill gärna hamna i A-huset för närhet till hav, restaurang osv. Om någon annan också vet andra rum i A-huset är jag tacksam samt vilken våning, finns det hiss i det huset?. Till sist vill jag kolla är det kaffebryggare eller vattenkokare på rummen? Hälsningar
  Lena

  SvaraRadera
 12. Taxi kan väl inte kosta 3200
  700 kr

  SvaraRadera