måndag, mars 29, 2010

André


Går igenom en tuff tid som tonåring nu. Den här tiden går vi alla igenom på det ena eller andra sättet. Väldigt jobbigt för dom flesta med kompisar rykten debuter skola familj etc. Betyg har dom hyfsade alla i klassen. Dom ligger väldigt lika allihopa. Jag tror inte att det här året förstör för min son men det gör det svårare för honom i gymnasiet och senare. Men eftersom han är en ödmjuk snäll kille så är jag inte orolig. Det ska nog ordna sig det här.

4 kommentarer:

  1. D tror jag det blir med, 8 an är svår med,en massa hormoner, ska man va stor el liten,? Vi kämpar på så löser det,sig. Så dom har en bra start till gymnasiet. Å att man lär dom rätt o fel.. /Monica

    SvaraRadera
  2. nu menade jag inget med Mc D ;) jag menade att bara vi ger dom rätt grund och vad som är rätt och fel och att dom får ett bättre självförtroende,
    och kommer över/ gör klar 8 an så hoppas jag det blir bättre ;)
    Att dom blir starkare i sig själv, om du förstår vad jag menar,
    Sen ang McD så tror jag Malla menade att dom kompisarna runt skulle stöttat den som blev hotat,mobbad inget annat , nästa gång är det nån annan, , så tror jag hon menade , när jag läste inlägget under som malla och Veronica kommenterat.
    oavsett vem det gäller liksom.
    Hoppas du förstår hur jag menar ;)

    SvaraRadera
  3. Ja hoppas verkligen att allt ordnar sig !!

    Du undrade vad som hänt min son. Och det är ju tyvärr en lång historia.
    Han blev mobbad på dagis redan när han bara var 4 år. En av personalen kom ner till mig på jobbet en dag o sa att de andra barnen inte var snälla mot honom. Bara det var väl ett jäkla sätt, på jobbet ?? Jag blev ju helt bestört.
    Och sen gjorde de ingenting åt det alls, jag såg bara att Theo blev mer o mer likgiltig han frågade mig varje dag om jag var tvungen att jobba o han blev överlycklig de dagar då jag sa att jag var ledig o de dagar han fick gå till dagis stod han bara ut med.
    Jo jag var med där på besök ibland. En av gångerna så hällde en "kompis" tvål i hans vattenglas, lilla gubben kom ut med lödder runt hela munnen men han verkade bara vara så van...... o personalen sa till "kompisen" som gjorde det att "så gör man väl inte" o sen var det bra med det. En annan gång var jag med på uteleken o Theo for runt på en sparkcykel, vid ett ställe stod "kompisarna" o kastade sten på han då han åkte förbi där.
    Personalen tittade knappt däråt.
    -Hördudu Lotta, jag tror nog mest det är du som far illa av det här. Fick jag som svar då jag sa till.
    Jag frågade om föräldrarna till de barnen blivit kontaktade men det var inget som de gjorde, de tyckte jag skulle ringa upp dem själv :O
    Till slut trodde jag att det var jag som blivit knäpp, samhället kan väl inte behandla folk så illa........ men det kan de !!

    När Theo gick i förskolan var jag med nästan varje ledig stund. Jag pratade med läraren han hade om vad som hänt på dagis men nå't sån't fanns inte här, tyckte hon.

    En dag så var jag vittne till hur en pojke i 6-an jagade ifatt Theo o slet honom i håret o tvingade ner hans ansikte i asfalten o där skulle han ligga. En från Theos klass stod bredvid o flinade....
    Då jävlar !!!

    Jag skrek åt pojkjäveln att han kunde hitta nå'n i sin egen ålder att bråka med o så tog jag Theo o åkte hem. Senare på kvällen ringde jag upp hans lärare o berättade vad som hänt o efter det så fick de upp ögonen på hur saker o ting är där. Hur kan lärare bara gå o blunda? Min dotter Jenny mådde jättedåligt med under den tiden, hon gjorde inget annat än att gå o se var Theo var på rasterna.

    Usch vilken tid det var,jag mådde så fruktansvärt dåligt o hade dåligt samvete för varenda timma som jag var tvungen att jobba :(

    Nu äntligen har de lite koll (tror jag,hoppas jag) De har bildat en "mobbinggrupp" de träffas pratar o leker varje måndag.

    Jag har märkt att Theo är med på ett helt annat sätt nu i skolan. Men samtidigt är det svårt att förändra ett beteende som pågått så länge o är inte föräldrarna beredda på att göra sitt så är det ju inte så lätt att ändra på saker o ting. Jag vet att det är många föräldrar som blivit kontaktade av skolan nu men det är bara en som pratat med mig om det.
    Det säger väl allt !
    Mina barn o andras ungar !!

    Jag skulle inte bara kunna blunda om mitt barn gjorde nå'n annan illa !!

    Oj då, även att jag gjorde historien så kort som möjligt så blev det en väldigt lång kommentar.

    Mitt hjärta svider då jag tänker på att gossen inte vet hur det ska vara, han är ju bara så van att vara nedtryckt!
    Jag kan bara hoppas på att eländet tar slut snart !! Det tär på en :(

    Många kramar på dig !!

    SvaraRadera
  4. Testar bara /M

    SvaraRadera