fredag, mars 05, 2010

Normal eller onormal

Våra liv omges av krav på att vi ska vara som alla andra och vi fogar oss efter ideal, grupptryck och söker en normalitet som i längden kan vara mer skadlig för oss än nyttig. Det är enkelt att vara normal men riskerna är betydligt större än fördelarna. Du har mycket att vinna på förändring.

Normala människor får depressioner, sexuella svårigheter och blir förvirrade - varför? De ser inte vart de är på väg och just varför. I det normala samhället vill omgivningen inte ens att du funderar vart du är på väg.

Läste lite om psykologi. Jag tycker att det är så intressant med människor, hur vi tänker , varför vi gör saker och hur vi reagerar.. hur olika vi är och varför.

Alla människor är olika, alla människor tänker olika, alla människor reagerar olika.

Man fungerar ihop ett tag men sen blir det för mycket. Människan är både flockdjur och ensamvarg. Vi behöver vår egen tid lika mycket som vi behöver tid med andra människor.

Att tycka att en annan människa är psyksjuk utan att veta hur det är beror på okunskap. att döma andra människor utan att ta reda på bakgrund, utan att lyssna är fel. Men vi slänger oss alla med dom orden ibland.. - Han/hon är sjuk i huvet.. Hon/han är inte klok.. Ja det säger/tänker vi alla om andra ibland. att säga det till en närmsaste eller tänka är ok. Men.. när vi börjar säga att det verkligen är så, då har vi gått över gränsen.

Vi har ingen rätt att döma andra människor för vad dom gör, tycker eller tänker. alla människor har ett värde, samma värde.Alla har rätt till en ny chans.

Ja så går mina tankar idag..

Nu kommer det pratas.. jag vet.. Men lyssna och prata med mig så får ni veta hur jag tänker.. innan ni dömer eller drar förutfattade meningar.

1 kommentar:

  1. Jag kan bara säga att jag håller med dej :)
    kram kram

    SvaraRadera