onsdag, januari 06, 2010

Jag köpte en kattlucka


Som mange satte in. Nu ska våra katter kunna komma och gå som dom vill. Vi tyckte att det är så bra när vi reser bort och så att katterna kan gå ut och in. Nu är det bara det att katterna är livrädda för luckan. Vi har provat allt. Några tips någon?

5 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Eller jag vet inte äger ingen katt eller lucka! vara bara en tanke

  SvaraRadera
 3. Heej :)
  Jag hade samma problem med mina katter när jag köpte hus... men vad jag minns lockade jag med leksaker för att dom skulle gå igenom, elr dutta lite kattmynta på kanten ut o insida, men se till så inte områdets alla katter kommer då ;)
  Lycka till :)
  kram kram

  SvaraRadera
 4. Är ju lite värre att lära "gamla katter att sitta" =) Låt dom absolut inte gå ut och in genom dörren så löser det sig snabbt. Gå ut och puffa in dom genom luckan när dom vill in. Men visst har du någon som kollar till när ni är borta. Håller med föregående att ibland kan man både få det ena och andra in genom kattluckan. ;-) /Veronica

  SvaraRadera
 5. Man skall vara lite försiktig med kattluckor i styvt material.
  Om kissen är halvvägs ut genom luckan men blir skrämd av något reagerar den instinktivt med att backa in igen (en skrämd katt backar alltid) och då blir luckan en riktig sax och nyper fast katten.

  Byt luckan mot en tjock gummiduk eller liknande är mitt lilla tips.

  SvaraRadera