onsdag, januari 06, 2010

Konstigt..

Ibland är livet så lustigt..

Jag råkar då alltid bli indragen i massa skit som jag inte ens har med att göra.
Trots att jag inte lagt mig i eller haft åsikter så blir jag ändå inblandad och indragen.

Det är så lustigt.. att jag får stå för mina saker själv men jag får också stå för och få skit för andras saker.. att andras handlingar ska påverka mig känns ju ganska orättvist tycker jag. Vi alla har en egen vilja ett eget sätt att tänka ett eget handlande..

Ofta ofta blir jag indragen i andras handlande trots att jag knappt vet vad det handlar om.. vet inte hela historien.. självklart får jag ju reda på sanningen när jag väl är indragen och då får jag ju ta ställning eller låta bli. I dom allra flesta fall väljer jag att låta bli att ta ställning, eller så kan jag tycka att faktiskt alla inblandade på något sätt hade rätt eller fel.

Sånt här gör mig väldigt ledsen, jag vill inte bli indragen i andras skit!
Sen att jag varken sagt eller gjort något vet alla men ändå är det så.. Lustigt tycker jag.

Blir ni indragna i andras tjafs? Trots att ni inte är med i det överhuvudtaget??

3 kommentarer:

 1. Jo jag blir det med fattar inte riktig varför heller eller varför folk ska dra in en när man inte alls har med saken att göra men kanske för att dom blir osäker och vill ha med håll eller jag vet inte utan jag tycker det är skit jobbigt när man blir det och inget kan man göra för att undvika det heller...men sånt är väl livet :-) vad är en bal på slottet.....kram kram / Linda

  SvaraRadera
 2. Njae.. Ibland blir alla indragna ofrivilligt.

  Jag är nog, ibland, ganska bra på att separera person och sak. Det är en bra tillgång i livet.

  Frågar någon vad jag tycker, svarar jag alltid ärligt. Samma sak till nära vänner, när de gör "felval", utifrån mitt perpektiv. Sen tar vi en diskussion om "rätt/fel". Oftast så möts man ju i diskussionen, när man får andra perspektiv/åsikter. Då kanske man själv ändrar sig eller så gör ens vän det. Eller så respekterar man bara att man har olika åsikter och gör inte det till så stor grej.

  Ens vänner är ju oftast ens vänner för att man tycker om varandra, har likartade värdegrunder och respekterar varndra. Och då tillåter ju vänskapen att man tycker olika ibland.

  Pok

  Mallaklokbralla ;-)

  SvaraRadera
 3. Linda: Nej det är lustigt.. man ber ju inte om det direkt. Tror andra som inte känner en så genombra kanske dömer utan att veta.. tror att man har en åsikt.. Eller tror att man tycker. Ja vad vet jag :)

  Malla: Ja jag brukar också säga vad jag tycker direkt (oftast blir det aldrig bra men det skiter jag i) Men ibland finns lksom inget val.. man blir indragen ändå. Den här gången handlar det om 4 personer som tycker olika. Jag får veta fast jag inte ville.. Säger att jag inte vill höra men ändå sätter 2 av dom mig i ett fack.
  Skönt att jag sagt innan att jag inte vill höra. Som du säger.. Man kan mötas på vägen.. tycker jag är bra på att acceptera andras olikheter.. det är charmigt att vi alla är så olika.. riktiga vänner tänker ju inte åt en :) Jag står ju utanför och har inte sagt något tycker faktiskt inte ens något :)

  Att människor är så olika som vi är tycker jag är så spännande :) / Maria anonym :)

  SvaraRadera